Saturday, January 24, 2009

JE LI ČOVJEK NASTAO OD MAJMUNA?


Bismillahi Rrahmani Rrahim,


Nakon otkrića o kojima govorim u ovom tekstu možemo da iz sasvim nove perspektive potražimo i o odgovor na pitanje: Je li čovjek zaista nastao od majmuna?

Prethodno sam konstatovao da je neka voćka u našoj bašći postepeno rasla – od sjemenke do stabljike, debla, krošnje o na kraju ploda. Plod je izrastao na krošnji. Međutim, kao što znamo, isti nije nastao od krošnje. Samo je izrastao na krošnji kroz odgovarajuće vegetativne procese koji su unaprijed bili kompjuterski uprogramirani u tu sjemenku. Zbog toga ne možemo reći da je plod nastao od krošnje. Iz praktično istih razloga ne možemo reći da je čovjek nastao od majmuna. Naime, majmun i čovjek su zajedno rasli i izrasli na jednom te istom stablu života, prema programskim, kibernetskim i informacionim zakonitostima koje su unaprijed bile uprogramirane u početnoj sjemenki života. Čovjek je u evolutivnom lancu povezan sa majmunom otprilike onoliko koliko je plod na voćki u našoj bašći povezan sa krošnjom.

Poznati učenjak Fon Biskon je nakon upoređivanja anatomije čovjeka i majmuna rekao slijedeće:

"Zaista. između ovo dvoje postoji velika i suštinska razlika". (Iz knjige "Jednoća Stvoritelja, autora Abdul-Medžid Aziz Ez-Zendanija- str.393).

Teorija evolucije i ateizam

Teorija o postanku vrsta je u svojoj biti ateistička. U istoj nema mjesta za Boga. Evolucionisti nas uvjeravaju da je životne vrste stvorila evolucija i borba za opstanak, a ne Bog.

"Između nevjerovatne slučajnosti nastanka života na Zemlji i mađioničarskog izvođenja predstave bradatog Boga:" Neka bude ovo;, Neka bude ono; postoje i logičniji putovi"

"Tako se danas svako miješanje Bogova u biološki svijet drži u najmanju ruku neozbiljnim"

Filip Ćorlukić: "Kamo ideš čovječe", str.49. izd. Prosvjeta Zagreb, 1983.g.

Pošto, navodno, nema Boga, predstavnici savremene nauke su zauzeli stav da je život na Zemlji nastao sasvim slučajno:

"Evolucioni proces je podvrgnut močnoj osobini slučajnosti"

Karl Sagan, Kosmos, 1983.g.

"Slučaj igra bitnu ulogu u biologiji, kao što to čini i u povijesti"

Karl Sagan, Kosmos, 1983.g.

Kada su saznali za Darvinovu teoriju o postanku vrsta ateisti su je s oduševljenjem prihvatili. Ta teorija je za njih postala dokaz da navodno nema Boga. U toj teoriji su pronašli kakvo takvo opravdanje za svoje nevjerovanje i griješenje. Međutim, ni jedna zabluda ne traje dugo. Nauka nam upravo sada otkriva da su se evolucionisti gorko prevarili i da su na pogrešan način interpretirali empirijsku građu o postanku života na Zemlji. Činjenice koje sam naveo u ovom tekstu, prema mom mišljenju, nedvosmisleno potvrđuju da je teorija o postanku vrsta najobičnija empirijska zabluda i ništa više. Potvrđuju nam i dokazuju nam da je Tvorac života na Zemlji, a i svega drugog što postoji i što je stvoreno, Svemogući i Sveznajući Stvaralac, Allah,dž.š.

ZABLUDE U NAUCI

Darvinova teorija o postanku vrsta nije jedina zabluda u nauci. U dosadašnjoj istoriji ljudskog društva zabilježene su i mnoge druge zablude u oblasti nauke. Do sada se u više navrata dešavalo da pojedini predstavnici nauke tvrde nešto, a da se poslije ispostavi da to nije tako i da su bili u zabludi. Evo nekih primjera:

Ljudi su svojevremeno vidjeli da sunce izlazi na istoku, a zalazi na zapadu. Na osnovu toga su zaključili da se sunce okreće oko Zemlje, a ne Zemlja oko sunca. Takođe, zaključili su da je Zemlja ravna površina.

Predstavnici nauke su u nedalekoj prošlosti kategorično poricali mogućnost da postoje mikroorganizmi. Poricali su ih jer ih nisu mogli vidjeti. Tek je u novijoj istoriji čovječanstva, nakon otkrića mikroskopa, utvrđeno da isti zaista postoje.

“… Nikakvo kamenje ne može da pada sa neba….”

(Zaključak Francuske akademije nauka na čelu sa Lavoisierom povodom meteora).

“….Ne vjerujem u mogućnost korištenja atomske energije idućih sto godina”

(A. Einstein)

“Danas možemo slobodno da kažemo da su skoro svi fizički zakoni već pronađeni, ostalo je da se samo obrade neki sitni detalji.”

(Lord Calvin, pronalazač galvanometra, Predsjednik Kraljevskog naučnog društva (Kraj XIX vijeka).

“….Smatram da možemo da odbacimo sve pomisli o stvaranju kosmičkih raketa…”

(Iz izlaganja poznatog američkog učenjaka V.Busha u senatu SAD, 1945.g.)

Solomon Šuljman: “Neidentificirani leteći objekti iznad SSR-a i drugih zemalja” Prosvjeta, Zagreb 1987.g.

Eto, to su samo neke od zabluda predstavnika savremene nauke. Do tih zabluda je dolazilo jer čovječanstvo nije moglo da u datim uslovima spozna određene tajne. Ipak, moramo reći da nas ohrabruje veoma ubrzan razvoj svih nauka što nam danas omogućava da iz radikalno drugačije perspektine razmišljamo o svim tajnama stvaranja našeg materijalnog svijeta u kojem živimo.

HOĆE LI ČOVJEK EVOLUIRATI U NATČOVJEKA?

Prema Darvinovoj teoriji proces evolucije nema svoj kraj. Sve životne vrste se stalno bore za svoj opstanak. Toj borbi nema kraja. Upravo, zbog toga, se u evolutivnom lancu stalno pojavljuju nove životne vrste koje su još bolje prilagođene datim uslovima života. Zbog toga mnogi predstavnici nauke razmišljaju i o tome da li će možda i čovjek evoluirati u neku drugu životnu vrstu?

U knjizi Fridriha Ničea: "Tako je govorio Zaratustra", izd. Grafos iz Beograda, pročitali smo slijedeće:

Zaratustra se obraća svom narodu:

"Čovek je konopac, razapet između životinje i natčoveka, - konopac iznad ambisa".

"Što je veliko na čoveku, to je da je on most a ne cilj: što se može voleti na čoveku, to je da je on i prelazak i prolazak".

(str.16)

"Čovek je nešto što treba prevladati".

"Sva bića dosad stvorila su nešto više od sebe: A vi zar hoćete da budete oseka te velike plime, rađe još da se ponovo vratite k životinji nego da prevladate čoveka".

"Šta je majmun za čoveka? Stvor za potsmjeh ili bolan stid. I istoto biće čovek za natčoveka: Stvor za potsmeh ili bolan stid. Vi ste prešli put od crva k čoveku, ali je u vama mnogo još ostao crv. Nekada ste bili majmuni, a čovek je još i sada više majmun nego ikoji majmun. Onaj što je najmudriji među vama, i taj je tek dvojstvo od biljke i sablasti"

(str.14).

Eto, tako o tome razmišlja Zaratustra. Međutim, moje je mišljenje da čovjek neće evoluirati u natčovjeka. Kako bismo to uopšte uradili? Kako bismo se preobrazili u neku drugu životnu vrstu? Takva mogućnost je sasvim isključena. U dosadašnjoj istoriji ljudskog društva čovjek je prolazio kroz mnoga veoma teška iskušenja. Međutim, i pored toga, i dalje je ostao čovjek. Nije se pretvorio u neko drugo biće. Stablo života na našoj planeti Zemlji, poput stabla neke voćke u našoj bašći, mora da ima svoj "plod". A taj "plod" je, bez sumnje, čovjek. Dokaz da je to zaista tako možemo naći u tekstu Kur'ana. Naime, u toj knjizi nam naš velićanstveni Gospodar kaže da je čovjek Njegov namjesnik na planeti Zemlji. Ustvari, radi čovjeka je i stvoren ovaj naš materijalni svijet u kojem živimo. Zbog toga ne moramo se uopšte brinuti da će se bilo kada pojaviti neko još savršenije biće. Neće se pojaviti natčovjek. Mi ćemo i dalje imati privilegiju da budemo superiorni u odnosu na sve druge oblike života koji postoje na našoj planeti Zemlji.


No comments: