Monday, February 2, 2009

PRIČA (6)

Bismillahi Rrahmani Rrahim,


Neobični događaj na nebu

Na dan 21.06.1993.godine, u vrijeme teških ratnih sukoba, oko pet sati ujutro, na nebu Srednje Bosne pojavio se jedan neobični objekat u obliku nepravilnog trapeza. Bio je žarko crvene boje. Neposredno nakon toga iz tog objekta su se pojavile neke krivudave bijele linije koje su išarale nebeski svod. Izgledalo je kao da je neko uzeo olovku pa njom ispisao neki tekst preko neba. Taj bijeli trag je podsjećao na ogromni EKG snimak. Ustvari, ličio je na tekst koji je bio ispisan nekim nepoznatim jezikom. Jedan dio tog teksta je podsjećao na arapska slova, a imao je i sličnosti sa kineskim pismom. Na kraju tog bijelog traga nalazio se crtež aeroplana i ptice.

Dolazak NLO


Nebeski EKG snimak

Prvi utisak posmatrača je bio da se radi o nekoj tajnoj nebeskoj poruci stanovništvu Srednje Bosne. Mnogi su pokušali da dešifruju taj "tekst" pa je bilo različitih tumačenja. Između ostalog, neki su iznijeli mišljenje da se radi o ukazanju Gospe, neki su rekli da se možda radi o vojnim ekspermentima pripadnika SFOR-a u Srednjoj Bosni, neki su pak govorili da se radi o letećem tanjiru, i sl. Ipak, večina posmatrača je uvjerena da se radi o nekom nepoznatom nebeskom fenomenu.

Odlazak NLO


Navedeni nebeski fenomen se vidio na većem dijelu Srednje Bosne i to: u Travniku, Novom Travniku, Bugojnu, Donjem Vakufu i drugim mjestima. Taj neobični nebeski spektakl je trajao oko 3o minuta. Navedeni događaj je snimljen i video kamerom, pa se nadamo da će autor tog snimka isti dati na uvid široj javnosti, te da će nadlezni eksperti dati svoje objašnjenje za taj fenomen.


No comments: